Sofra
Kadayıfta farklı tatlar denemek isteyenlere çilek soslu muhallebili kadayıf tarifi önerimizdir. Peki zengin malzemesiyle çilek soslu muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

AYŞE ÜNAL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    500 gram kadayıf

    125 gram tereyağı

    1 çay bardağı sıvıyağ

    Muhallebi için:

    İki buçuk su bardağı süt

    İki buçuk çorba kaşığı irmik

    İki buçuk çorba kaşığı

    tozşeker

    1 paket vanilya

    Şerbet için:

    3 su bardağı tozşeker

    4 su bardağı su

    1 çorba kaşığı limon suyu

    Sos için: 500 gram çilek

    1 çay bardağı tozşeker

    1 tatlı kaşığı nişasta

Muhallebi için süt, irmik, tozşeker ve vanilyayı tencereye alın. 2 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın. Kadayıfı geniş bir tepsiye alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı gezdirip elinizle iyice harmanlayın. Kadayıfın yarısını fırın kabına bastırarak yerleştirin. Üzerine irmikli karışımı yayıp, kalan kadayıfla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbeti çekene dek dinlendirin. Sos için çilekleri temizleyip blenderden geçirin. Tozşeker ve nişasta ilave edip, ocağa oturtun ve sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfı dilimleyip, servis tabağına koyun. Üzerine sos gezdirip servis yapın.