Damla Sakızlı Trüf

Damla Sakızlı Trüf
  • 40 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı

1 kutu (200 ml) krema

100 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı dövülmüş fındık

1 kahve fincanı toz şeker

3 çorba kaşığı kakao

1 su bardağı damla çikolata

1 su bardağı hindistan cevizi

2 paket pötibör veya bebe bisküvisi



İçi için: 200 gram damla sakızlı lokum



Bulamak için:

Hindistan cevizi, toz antep fıstığı, kakao

YAPILIŞI

Trüf için derin bir kasede krema, tereyağı, fındık, toz şeker, kakao, damla çikolata ve hindistan cevizini karıştırın. Robottan geçirdiğiniz bisküvi ve dövülmüş damla sakızını ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına lokum koyun ve yuvarlayıp top haline getirin. Harç ve iç malzeme bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız trüfleri üçe ayırın. Bir kısmını hindistan cevizine, bir kısmını toz antep fıstığına, bir kısmını da kakaoya bulayıp, servis yapın.

PÜF NOKTASI

Hamurunuz sert olursa biraz süt ilave edebilir, lokumlar büyük ise ikiye bölebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN