Elmalı Benye

Elmalı Benye
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Doğum Günü, Ev Partisi, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet elma
1 su bardağı un
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı süt veya su
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Şerbeti için: 1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
Üzerine: Pudraşekeri

YAPILIŞI

Öncelikle şerbet için, tencerede 1 su bardağı tozşekerle, 1 su bardağı suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Bu arada büyük bir kasenin içinde un, yumurta sarısı, süt, kabartma tozu ve tuzu, boza kıvamı alacak şekilde çırpın. Kabukları soyulmuş elmaları halka halka doğrayın. Elma dilimlerini boza kıvamındaki bulamaca batırıp, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Sonrasında soğutulmuş şerbetin içine koyun. Çıkarıp servis tabağına dizin ve üzerlerine pudraşekeri serpip servis yapın.

PÜF NOKTASI

“Benye”, kızgın yağda kızartılan tava tatlısına verilen isimdir.
BİZE ULAŞIN