Sofra
Çocuklarınız çikolata istiyor ve siz dışarıdakilere güvenmiyor musunuz? Ev yapımı çikolata tarifi ile içiniz rahatlayacak. Kendiniz yapacağınız çikolata ile malzemeye istediğiniz ölçüde arttırarak sayısını da çoğalta bilirsiniz? Ev yapımı çikolata nasıl yapılır diyorsanız da onun da yanıtı burada.

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    300 gram gün kurusu kayısı
    1 çorba kaşığı tepeleme kakao
    1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
    2 çorba kaşığı tahin
    1 çay bardağı çekilmiş badem veya fındık içi

    ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
    Mavi haşhaş
Kayısıları yıkayıp bir taşım kaynattıktan sonra süzün ve bir kaba alın. Kakao, tarçın ve tahini ekleyip blenderden geçirin. Püre kıvamına gelince badem veya fındık ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı pişirme kağıdı ile sucuk şeklinde rulo yapın. Form verdikten sonra açıp tüm yüzeye mavi haşhaş dökün. Pişirme kağıdı ile tekrar sarın, derin dondurucuda en az 6 saat bekletip servis yapın.