Fındıklı Meyveli Çikolatalı Tartöletler

Fındıklı Meyveli Çikolatalı Tartöletler
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için: 1 su bardağı un
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı soğuk su
2 çorba kaşığı kakao

Süslemek için: 1 paket bitter çikolata (80 gram)
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 paket sade tart jölesi

İçi için: Yarım su bardağı krema
1 paket bitter çikolata (80 gram)
2 adet kivi
8-10 adet çilek
1 çay bardağı böğürtlen

YAPILIŞI

Hamur için, Un ve tereyağına bir tutam tuz ekleyerek karıştırın. Üzerine vanilya, su ve kakaoyu da ekleyip, yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açarak tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika pişirin. Tartöletleri fırından çıkarıp soğutun. Bu sırada 1 paket çikolatayı benmari usulü eritin ve tartöletlerin kenarlarını önce çikolataya sonra fındığa bulayın. İçi için, bir tencereye kremayı koyup ocağa oturtun. Çikolatayı parçalara ayırıp kremaya ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Diğer taraftan tüm meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın. Tartöletlerin üzerine önce çikolatalı kremayı dökün, sonra da meyveleri yerleştirin. Daha sonra bir paket tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp, meyvelerin üzerine gezdirin ve soğuduktan sonra servis yapın.

PÜF NOKTASI

Tartöletleri servis tabaklarına aldıktan sonra, eritilmiş çikolata ya da çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN