Sofra
Birçok yemek tarifinin olmazsa olmazıdır un. Unun çeşitlerinden biri olan galeta unu ise tariflere farklı bir kıvam ve lezzet katmasıyla meşhur. Peki galeta unlu kiraz pastası nasıl yapılır?

10 Porsiyon

MALZEMELER

    Keki için:

    Yarım su bardağı galeta unu

    2 adet yumurta

    Yarım su bardağı tozşeker

    1 kahve fincanı oda sıcaklığında

    tereyağı

    Yarım su bardağı un

    1 kahve fincanı toz fındık

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

    Şerbeti için:

    1 su bardağı tozşeker

    1 su bardağı su

    Kreması için:

    Bir buçuk su bardağı süt

    Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker

    1 tatlı kaşığı buğday nişastası

    1 tatlı kaşığı un

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    2 çorba kaşığı krema

    Süslemek için:

    Kiraz

Pastanın keki için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri bir çırpıcı ile iyice çırpın. İçine tereyağı, galeta unu, un, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Soğuyan şerbeti soğuk kekin üzerine gezdirin. Kreması için süt, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra tereyağı ve kremayı katıp, tencereyi ocaktan alın. Kaymak tutmaması için çırpıcı teli ile karıştırıp, ılıtın. Daha sonra kekin üzerine boşaltıp, spatula ile düzeltin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra üzerini kirazla süsleyin ve dilimleyerek, servis yapın.