Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg havuç
    2 su bardağı toz şeker
    2 paket kakaolu pötibör bisküvi
    1 su bardağı fındık veya ceviz (arzuya göre)
    Yarım su bardağı kuru üzüm
    2 paket vanilya
    2 çorba kaşığı kakao
    Üzerine:
    Kıyılmış antep fıstığı veya hindistan cevizi
Havuçların kabuklarını soyup rendeleyelim. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave ederek, havuçlar suyunu bırakıp çekene dek pişirelim. Havuçları ocaktan indirip içine toz haline getirdiğimiz bisküvileri, arzuya göre 1 su bardağı iri dövülmüş fındık veya cevizi, kuru üzümü, vanilyayı ve 2 çorba kaşığı kakaoyu katıp malzememizi yoğuralım. Hazırladığımız havuçlu malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Kıyılmış antep fıstığı veya hindistan cevizi içinde yuvarlayıp buzdolabında 4-5 saat bekletelim. Sonrasında servis yapalım.