Johann Strauss Turtası (Avusturya Mutfağı)

Johann Strauss Turtası Avusturya Mutfağı
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Dünya Mutfağı
  • Doğum Günü, Yılbaşı, Ev Partisi, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 adet yumurtanın akı
8 çorba kaşığı tozşeker
150 gram badem ezmesi
2 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı vişne likörü
2 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
Bir buçuk kahve fincanı un
Bir buçuk kahve fincanı eritilmiş tereyağı
Üzerine: 1 su bardağı çırpılmış krema
200 gram çikolata

YAPILIŞI

Yumurta aklarını ve 8 çorba kaşığı tozşekeri kar gibi bir görünüm elde edinceye dek çırpın. Başka bir kapta badem ezmesi ve yumurta sarılarını yumuşak bir karışım elde edene dek karıştırın. 2 çorba kaşığı vişne likörü ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Likörlü karışıma un ve eritilmiş tereyağı ekleyip, 5 dakika daha karıştırmaya devam edin. Şekerli yumurta akını ekledikten sonra karıştırma işlemine tahta bir kaşıkla devam edin (çok fazla karıştırmayın). Hazırladığınız bu karışımı yuvarlak bir kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini keke bir bıçak batırıp, anlayabilirsiniz. Bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir). Kek piştikten sonra üzerine dökeceğiniz karışımı hazırlayın. Krema ve ufak parçalara ayrılmış çikolatayı benmari usulü eritin. Karışım hafifçe ılınıp, rengi değişene dek çırpın. Ilınmış kekin üzerine dökün. Çikolata soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapın.

PÜF NOKTASI

Benmari, buhar yardımıyla eritme yöntemidir. Eritilecek malzeme cam veya porselen bir kaba konur. Bu kap ise içi sıcak su dolu başka bir kabın üzerine oturtulur. Üstteki kabın içinde bulunan malzeme, sürekli karıştırılarak eritilir.
SON DAKİKA