Kabak Tatlısı

Leziz kabak tatlısı tarifi sizlerle... Kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kabak Tatlısı
  • 4 Kişilik
  • Pişirme: 60 dakika
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

800 gram bal kabağı

4 su bardağı toz şeker

4-5 adet karanfil

1 su bardağı su



Süslemek için: Kaymak ve ceviz

YAPILIŞI

Kabakların kabuklarını soyup, dilimleyin. Üzerine toz şeker ekleyip, 4-5 saat bekletin. Sonra ocağa koyup, karanfil ve 1 su bardağı su ilave edin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Kırık ceviz içi ve kaymakla servis yapın.
SON DAKİKA