Kayısı Soslu Kup

Kayısı Soslu Kup
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg olgun kayısı

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı su

1 kg vanilyalı dondurma

18-20 adet pötibör bisküvi



Süslemek için: Nane yaprakları

YAPILIŞI

Kayısıdan 6 adet ayırın ve kalanının kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri doğrayıp, tencereye alın ve üzerine toz şeker ile suyu ilave edin. İyice yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Süzdüğünüz kayısılı karışımı kıvam alana kadar tekrar pişirin ve soğumaya bırakın. Kuplara önce kayısılı sostan 2-3 çorba kaşığı, üzerine dondurma ve 2-3 adet iri parçalanmış bisküvi koyun. Ayırdığınız 6 adet kayısının çekirdeklerini çıkarıp, ince dilimleyin ve bisküvinin üzerine birkaç dilim yerleştirin. En üste de tekrar vanilyalı dondurmadan koyun. 1 çorba kaşığı kayısı sosundan gezdirin. Diğer kupları da aynı şekilde hazırlayın ve nane ile süsleyin.
BİZE ULAŞIN