Kirazlı Krem Karamel

Kirazlı Krem Karamel
  • 15 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Anneler Günü, Babalar Günü, Doğum Günü, Sevgililer Günü, Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz

1 kg süt

2 su bardağı toz şeker

Yarım çay kaşığı vanilya

9 adet yumurta



Üzeri için:

150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz

Yarım çay bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Süt, toz şeker ve vanilyayı kaynatın. Ocaktan alıp, çok hızlı şekilde karıştırarak yumurtaları, ardından kirazları ekleyin. Karışımı krem karamel kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika benmari usulü pişirin. Soğuduktan sonra kalıpları servis tabaklarına yavaşça ters çevirip çıkarın. Üzeri için kiraz ve toz şekeri kısık ateşte, toz şeker eriyene dek pişirin. Soğuduktan sonra krem karamellerin üzerlerine pay edip servis yapın.
BİZE ULAŞIN