Limonlu Tartöletler

Limonlu Tartöletler
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yılbaşı, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

250 gram oda sıcaklığında margarin

1 çay bardağı yoğurt

Aldığı kadar un



İç malzemesi:

4 adet yumurtanın sarısı



2 adet yumurtanın akı

Yarım su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker

Yarım su bardağı limon suyu

1 çay kaşığı vanilya

4 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

YAPILIŞI

Margarini, unu ve yoğurdu karıştırıp, yoğurun. Hamuru plastik folyoya sararak, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız hamuru 8-10 adet parçaya ayırıp, tartölet kalıplarının büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları tartölet kalıplarına yayın. Hamurları çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Bu arada yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplarda iyice çırpın. Sonra aynı kap içinde birleştirin. şekeri, limon suyunu ve vanilyayı ilave edin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak, pişirin. Karışım koyulaştığında ateşin üzerinden alıp, süzgeçten geçirin. Oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara ayırıp, ekleyin. Tereyağı eridikten sonra rendelenmiş limon kabuklarını ilave edin. Bu karışımı fırından çıkan ılınmış tart kalıplarına dökün. Dilerseniz nar taneleriyle süsleyerek, servis yapın.

SON DAKİKA