Sofra
Ufak dokunuşlarla hazırlayabiliceğiniz meyveli bisküvi topları tarifi... Meyveli bisküvi topları nasıl yapılır merak ediyosanız okumaya devam edin.

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 paket pötibör bisküvi
    4 çorba kaşığı tereyağı
    Bir buçuk su bardağı
    toz şeker
    6 çorba kaşığı kakao
    1 su bardağı soğuk su
    1 adet yumurta
    Kreması için:
    1 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı mısır
    nişastası
    1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 paket vanilya

    Üzeri için:
    1 adet kivi
    10 adet çilek
    Nane yaprakları
1.Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için, un, nişasta ve sütü bir tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın.
2.Diğer taraftan bir tavada 4 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine toz şeker ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Şeker eriyinceye kadar ocakta bekletin. Suyu ekleyip ocaktan alın. Sürekli karıştırarak ılıtın. Yumurtayı ekleyin. Daha sonra içine kıyılmış bisküvileri ilave edin. Elinizle macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Avucunuzda yuvarlayıp çanaklar yapın. Dolapta 1 saat bekletin.
3.Hazırladığınız kremayı bir sıkma torbasına alın ve bisküvi çanaklarına paylaştırın. Dilimlenmiş meyve ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.