Sofra
Muhallebilere şekil vererek hazırlayacağını muzlu sarma tarifi gözünüzü de karnınızı da doyuracaktır. Çayınızın yanında tabağınızı süsleyecek muzlu sarma nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 adet muz
    2 su bardağı süt
    Yarım su bardağı un
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 çorba kaşığı margarin
    1 paket vanilya
    Yarım paket pötibör bisküvi(1 paket 175 gram)
Süt, un, toz şeker ve margarini tencereye alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilya ekleyin. Karışımı fırın tepsisine boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına alıp sertleşene dek dinlendirin. Sertleşen muhallebiyi iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Bisküviyi un haline getirip şeritleri önlü arkalı bu una bulayın. Bir adet muhallebiyi düz bir zemine yayın. Uç kısmına çatalla ezilmiş 1 tatlı kaşığı muz püresi koyun. Rulo şeklinde sarın. Kalan muhallebi ve muz püresini de aynı şekilde hazırlayın. Muzlu sarmaları tabağa yerleştirip servis yapın.