Sofra

ELİF KORKMAZEL

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet büyük boy patates
    1 adet ayva
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı un
    1 su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı su
    2 adet ceviz
    Bir tutam tuz

    Bulamak için: Pudraşekeri

    Kıtır harç için:
    2 dilim bayat ekmek
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı tozşeker

    Süslemek için:
    Ayva marmeladı ve ceviz
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir kapta çatalla ezin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca içine nişasta, yumurta, un ve tuz ekleyip, yoğurun. Ayvanın kabuklarını soyun ve ortalarını oyun. Tencereye koyun ve üzerine toz şeker ile suyu ekleyin. 15-20 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Kıtır harcı için ekmek dilimlerini kızartın ve robottan geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya ekmek, tereyağı ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyip, rengi dönene kadar kavurun. Ayvaların ortasına ceviz koyun ve patatesli harcı ikiye ayırıp, ayvaların etrafını kaplayın. Derin bir tencereye su koyup, kaynatın. İçine ayvaları yerleştirin ve 15 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp, pudra şekerine bulayın ve dilimleyin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kıtır harcı serpin. Ayva marmeladı ve cevizle süsledikten sonra servis yapın.