Şeftalili Panna Cotta

Şeftalili Panna Cotta
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg şeftali

2 adet yaprak jelatin veya

1 çorba kaşığı toz jelatin

Yarım su bardağı soğuk su

Yarım su bardağı toz şeker



Panna cotta için:

2 su bardağı süt

1 su bardağı krema

Yarım su bardağı toz şeker

3 adet yaprak jelatin veya bir buçuk çorba kaşığı toz jelatin

1 çay kaşığı vanilya

YAPILIŞI

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Robottan geçirip, püre haline getirin. Yaprak jelatini yumuşaması için yarım su bardağı soğuk suyun içinde 10-15 dakika bekletin. Toz jelatin kullanıyorsanız, soğuk suyun içinde karıştırarak erimesini sağlayın. Şeftali, jelatin ve toz şekeri bir tencereye alıp, 5 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve karışımı küçük sufle kalıplarının içine paylaştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Panna cotta için süt, krema, toz şeker ve yaprak veya toz jelatini tencereye koyup, karıştırarak 4-5 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ilave edip, ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra tencereyi buz dolu bir kabın içine oturtun ve karıştırarak hafifçe koyulaşmasını bekleyin. Soğuması için buzdolabına aldığınız sufle kaplarının içinde bulunan şeftali karışımının üzerine, panna cotta'yı paylaştırın. Tekrar buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Servis yapmadan önce kolay çıkması için kaplarınızı sıcak suya batırıp çıkarın. Daha sonra servis tabağına ters çevirin.
BİZE ULAŞIN