MALZEMELER
500 gram çağla
500 gram kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gram süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Çağlaları iyice yıkayıp, süzgece alın. Eti tencereye koyup, yarım çay bardağı sıvı yağla birlikte pembeleşene dek kavurun. Üzerini iki parmak geçecek kadar, yaklaşık 2 su bardağı sıcak su veya et suyu ilave edip pişmeye bırakın. Bir-iki taşım kaynayınca çağlaları ekleyin ve biraz yumuşayana dek pişirin. Tuzunu ayarlayıp, nohut ilave edin ve ocağın altını kısın. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağını iyice çırpın. Üzerine, kaynayan yemeğin suyundan 1 çorba kepçesi alıp, azar azar ve karıştırarak ilave edin. Bu karışımı daha sonra yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alıp, üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirin. Karabiber serpip servis yapın.