Ekşili Anadolu Çorbası Tarifi

Doyurucu ve lezzetli bir çorba olan ekşili anadolu çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Ekşili Anadolu Çorbası Tarifi
  • 7 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım su bardağı aşurelik buğday

Yarım su bardağı nohut

2 su bardağı kırmızı mercimek

Yeteri kadar su

1 adet limonun suyu

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 adet soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı nane

1 çay kaşığı pulbiber

tuz

YAPILIŞI

Buğday ve nohudu bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp yine ayrı kaplara alın ve haşlayın. Kırmızı mercimeği yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 5 su bardağı su, limon suyu ve tuz ekleyip yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış buğday ve nohudu süzüp tencereye katın. Bir-iki taşım kaynatın. Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye dek kavurun. Üzerine biber salçası, nane, pul biber ve 1 su bardağı su koyup karıştırın. Daha sonra mercimekli karışıma ekleyin ve bir-iki taşım birlikte kaynatın.
SON DAKİKA