Etli ve pazılı tarhana çorbası

Etli ve pazılı tarhana çorbası
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 parça topak tarhana

1 litre su

1 adet haşlanmış kuzu incik

1 adet soğan

1 su bardağı haşlanmış nohut

12 adet pazı yaprağı

50 gram tereyağı

1 yemek kaşığı nane, tuz



TOPAK TARHANA İÇİN:


1 kg dövme buğday

Yeteri kadar su

1 su bardağı tuz

10 kg süzme yoğurt

YAPILIŞI

Topak tarhanaları suya ekleyip karıştırın. Bir gece bu şekilde bekletin. Soğanı kıyın. Tereyağının yarısı ile kısık ateşte kavurun. Üzerine tarhana ve didiklenmiş kuzu etini ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. İri parçalar şeklinde doğranmış pazı ve nohudu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayın. Tereyağını kızdırıp üzerine nane ekleyin. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

TOPAK TARHANA İÇİN:

Dövmeyi iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar suyla birlikte büyük bir tencerede kısık ateşte haşlayın. Soğuyup suyunu çekene kadar tencerenin içinde bekletin. Tuzu ekleyip elinizle ezerek karıştırın. Yoğurdu ekleyip iyice yoğurun. Tarhana harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, güneş gören bir yere serilmiş temiz bezlerin üzerine yerleştirin. İki gün boyunca bu şekilde kurumasını sağlayın. İkinci günün sonunda tarhana topaklarının diğer tarafını çevirip 2-3 gün daha kurutun. Süre sonunda tarhana topaklarını bez torbalara koyup kuru ve serin bir ortamda saklayın.

SON DAKİKA