Sofra

8 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Yarım su bardağı nohut
    Yarım su bardağı kuru fasulye
    2 yemek kaşığı aşurelik buğday
    1 çay bardağı kırmızı mercimek
    300 gram parça kuzu eti
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    1 yemek kaşığı biber salçası
    3 adet kuru domates
    2 adet kuru Arnavut biberi
    Yeteri kadar su
    6 dal taze kekik
    Tuz, karabiber

Nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Aşurelik buğdayı 2 saat ılık suda bekletip suyunu süzün. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve piyazlık doğranmış soğanı ekleyip, soğanın rengi dönene dek kavurun. Salçayı katıp birkaç dakika kavurun ve bir güveç kabına aktarın. Tencereye nohut, kuru fasulye, aşurelik buğday, kırmızı mercimek, dörde bölünmüş kuru domates, kuru Arnavut biberi, tuz ve karabiber katıp, 7 su bardağı sıcak su ilave edin. Kabın üzerini iki kat alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtmış 180 derece fırında nohut ve kuru fasulye yumuşayana kadar pişirin. Taze kekikle süsleyerek servis yapın.