Gendimeli Süt Çorbası

Gendimeli Süt Çorbası
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • ARTVİN
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı gendime (aşurelik buğday)

Yeteri kadar su

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı un,

1 litre soğuk süt

Yarım demet reyhan

Yarım demet nane,

tuz

YAPILIŞI

Gendimeyi bir gece öncesinden üzerine çıkacak kadar su ekleyip, bekletin ve ertesi gün 20 dakika kaynatın. Bir tencerede tereyağını eritip kızdırın ve unu pembeleşene kadar kavurun. Kavrulan una soğuk sütü ekleyip, topaklanmaması için bir yandan da karıştırın. Haşladığınız gendimeyi suyuyla birlikte ilave edin ve bir taşım kaynatın. Tuzunu ayarladıktan sonra kıyılmış reyhan ve nane ekleyin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kıvamı çok koyu olursa süt ilave edebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN