Sofra
Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti, hem doyurucu hem sağlıklı! İşte kremalı ve mantarlı erişte çorbası...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 çay bardağı erişte

    1 kutu (200 ml) krema

    200 gram mantar

    2 çorba kaşığı un

    1 çorba kaşığı tereyağı

    4 su bardağı tavuk suyu

    2 su bardağı su

    10-12 dal dereotu, tuz

    ÜZERİ İÇİN

    Yarım çay bardağı badem

Un ve tereyağını bir tencerede kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine tavuk suyu ile 2 su bardağı suyu katın. Arada bir karıştırarak kaynatın ve kremayı ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra mantar ile erişteyi ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. En son kıyılmış dereotu ile tuzunu katın. Çorbayı ocaktan alın. Bademleri kaynar suyun içinde 5 dakika tutup, çıkarın. Daha sonra sıvıyağda hafif kavurun ve çorbanın üzerine ilave edin. Sıcak servis yapın.