Sofra
Basit, lezzetli ve doyurucu kuzukulağı çorbası nasıl yapılır? Kuzukulağı çorbası tarifi...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram kuzukulağı
    5 su bardağı su
    3-4 çorba kaşığı süzme yoğurt

    Tuz

    ÜZERİ İÇİN
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    Toz kırmızıbiber
    2-3 dilim kepek ekmeği

Yıkanmış kuzukulağını süzgece alın. İyice süzüldükten sonra saplarını kesip, yapraklarını ince kıyın. Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Tuz ekledikten sonra kuzukulağını ilave edin. 5-6 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Süzme yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp, yoğurda katın ve tekrar çırpın. Daha sonra çorbaya ilave edin ve karıştırın. Üzeri için bir tavaya aldığınız tereyağında toz kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Kepek ekmeği dilimlerini küçük küpler halinde kesin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın. Çorbayla birlikte servis yapın.