Sofra
C vitamini deposu olan bu lezzetli çorba akşam yemeklerinizi renklendirecek. Peki portakallı patates çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Diyet

MALZEMELER

    1 kg patates
    1 adet büyük boy havuç
    2 adet orta boy soğan
    2 diş sarımsak
    2 tatlı kaşığı sıvı yağ
    3 su bardağı su
    Bir buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
    1 su bardağı yoğurt
    2 tatlı kaşığı kişniş
    1-2 tutam tuz
Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın. Sıvı yağ ilave edip, sebzeleri kısık ateşte 5 dakika soteleyin. Daha sonra su ve portakal suyunu katıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve çorbayı blenderden geçirin. Yoğurdun kesilmemesi için, çorbanın suyundan 1 kepçe alıp, yoğurtla karıştırın ve tekrar çorbaya ekleyin. Kişniş ve tuz ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.