MALZEMELER
1 kg patates
1 adet büyük boy havuç
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı kişniş
1-2 tutam tuz
Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın. Sıvı yağ ilave edip, sebzeleri kısık ateşte 5 dakika soteleyin. Daha sonra su ve portakal suyunu katıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve çorbayı blenderden geçirin. Yoğurdun kesilmemesi için, çorbanın suyundan 1 kepçe alıp, yoğurtla karıştırın ve tekrar çorbaya ekleyin. Kişniş ve tuz ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.