Sofra
Değişik bir tat ve doyuruculuğu ile sevilen soğanlı yoğurt çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram kıyma
    2 adet soğan
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 adet küçük boy havuç
    3 adet sivri biber
    7 su bardağı su
    300 gram yoğurt
    1 adet yumurta
    Tuz
    Yenibahar
    Karabiber
Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuç ile sivri biberi de ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın ve çorbanın suyundan 1 kepçe yoğurda ilave edin. Daha sonra yavaşça yoğurdu çorbaya katarken, bir yandan da karıştırın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra tuz, yenibahar ve karabiber ekleyip, sıcak olarak servis yapın.