Sofra
Kış aylarının antibiyotiği soğan ile kış aylarının vazgeçilmezi olan çorbanın buluşması... Ev yapımı şifa deposu soğanlı yoğurt çorbası tarifi...

6 Porsiyon

MALZEMELER

    250 gram kıyma, 2 adet soğan

    1 çay bardağı sıvıyağ

    2 adet küçük boy havuç

    3 adet sivri biber

    7 su bardağı su

    300 gram yoğurt

    1 adet yumurta

    Tuz, yenibahar, karabiber

Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuç ile sivri biberi de ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın ve çorbanın suyundan 1 kepçe yoğurda ilave edin. Daha sonra yavaşça yoğurdu çorbaya katarken, bir yandan da karıştırın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra tuz, yenibahar ve karabiber ekleyip, sıcak olarak servis yapın.