Sofra
En fazla Anadolu kokan çorbadır. Topak tarhana nasıl yapılır? İşte topak tarhana tarifi...

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg dövme buğday
    yeteri kadar su
    1 su bardağı tuz
    10 kg süzme yoğurt
Dövmeyi iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar suyla birlikte büyük bir tencerede kısık ateşte haşlayın. Soğuyup suyunu çekene kadar tencerenin içinde bekletin. Tuzu ekleyip elinizle ezerek karıştırın. Yoğurdu ekleyip iyice yoğurun. Tarhana harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, güneş gören bir yere serilmiş temiz bezlerin üzerine yerleştirin. Iki gün boyunca bu şekilde kurumasını sağlayın. Ikinci günün sonunda tarhana topaklarının diğer tarafını çevirip 2-3 gün daha kurutun. Süre sonunda tarhana topaklarını bez torbalara koyup kuru ve serin bir ortamda saklayın.