Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 çorba kaşığı tereyağı
    250 gram kuşbaşı et
    4 su bardağı sıcak su
    150 gram yağsız kıyma
    1 su bardağı pirinç
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    Yarım kg süzme yoğurt
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber

    Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı nane
Tereyağı ile kuşbaşı eti birkaç dakika kavurun. 4 su bardağı sıcak suyu ilave edip, etler yumuşayana dek pişirin. Yarım saat suda bekletilen pirinci süzüp, blendırda un haline gelinceye dek öğütün. Kıymayı ekleyip, hamur haline gelene dek yoğurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Kaynayan etin suyuna, nohut ile birlikte ilave edin. Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurtayı ve unu karıştırıp, tencereye yavaş yavaş ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Tereyağını kızdırın. Naneyi ekleyip, 1-2 kez çevirin. Yuvalamanın üzerine gezdirip, servis yapın.