MALZEMELER
1 kg ayıklanmış balkabağı
2 çorba kaşığı fındık yağı
1 adet yemeklik doğranmış soğan
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 küçük parça rendelenmiş zerdeçal veya 1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
1 çay bardağı kabak çekirdeği
Fındık yağını derin bir çorba tenceresine alıp kızdırın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Yıkanıp küp doğranmış balkabağını ekleyip birkaç dakika ara sıra karıştırarak soteleyin. Sarımsak, un, zerdeçal, muskat, karabiber, pulbiber, tarçın ve tuzu ilave edip 1 dakika daha soteleyin. Et suyu ve suyu ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak kabak yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra el blenderi yardımıyla püre haline getirin. Kabak çekirdeklerini önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika kavurun. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerini kabak çekirdeği ile süsleyip servis yapın.