Afrodizyak Tartar

Afrodizyak Tartar
  • 2 Kişilik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

● 4 adet kuşkonmaz
● 100 gram ayıklanmış karides
● Yeteri kadar su
● 1 adet avokado
● 1 adet salatalık
● 1 dal taze soğan
● 2 dal dereotu

Sos için:
● 3-4 dal maydanoz
● 1 çorba kaşığı mayonez
● 1 tatlı kaşığı hardal
● 1 çorba kaşığı limon suyu
● 3 çorba kaşığı zeytinyağı
● Tuz

YAPILIŞI

1 KUŞKONMAZLARIN üzerlerini kazıyıp tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakın. Kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan alıp, buzlu suya koyun. Sonra suyunu iyicesüzün. Çiçek kısımlarını kesip, süslemekiçin kenara ayırın. Kalanlarını dilimleyin.

2 Karidesleri ayrı bir tencereye yerleştirip,üzerini geçecek kadar su ekleyinve haşlamaya bırakın. Kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan alıp suyunu süzün. 6-7 adet karidesi kenara ayırıp, kalan karidesi dilimlenmiş kuşkonmaz, küp doğranmış avokado, kabukları ile birlikte küp doğranmış salatalık, kıyılmış soğan ve dereotuile birlikte harmanlayın.

3 Sos malzemesini blenderden geçirin. Karidesli karışımın üzerine gezdirip iyice karıştırın. Tartarı servis tabağına veya telkadayıf çanaklarına yerleştirin.Üzerini, kenara ayırdığınız kuşkonmaz çiçeklerive karides ile süsleyip servis yapın.

BİZE ULAŞIN