Arpacık Soğanlı Kalamar

Arpacık Soğanlı Kalamar
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

400 gram dilimlenmiş kalamar

Yarım kg iri arpacık soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı

4 adet büyük boy

rendelenmiş domates

2-3 diş dövülmüş sarımsak

Tuz, karabiber




YAPILIŞI

Ayıklanmış arpacık soğanları zeytinyağında, kısık ateşte 15 dakika soteleyin. Domatesi katıp, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sırmasak ve kalamarı ilave edip, şöyle bir çevirdikten sonra tuz ile karabiber katın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra yemeği güveç kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın şarabı üzerine gezdirin ve 5 dakika daha pişirip, fırından alın.
BİZE ULAŞIN