Sofra

AHMET BAĞCI

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    400 gram dülger balığı filetosu
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    100 gram haşlanmış karides
    1 diş kıyılmış sarımsak
    1 adet defne yaprağı
    8-10 dal maydanoz
    2 adet yufka
    Tuz, karabiber

    Kızartmak için: Sıvı yağ
Dülger balığı filetosunu kıyın ve bir kenara alın. Tereyağını tavada eritin ve içine balık, kıyılmış soğan, karides, sarımsak, defne yaprağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katın. Malzemeyi 3-4 dakika kavurduktan sonra defne yaprağını içinden çıkarın. Soğuması için bir kenara alın. Yufkalardan 4 parmak genişliğinde uzun şeritler kesin. Bir ucuna iç malzemeden 1 çorba kaşığı koyun ve muska şeklinde sarın. İç harç ve yufka bitene kadar işleme devam edin. Börekleri kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve sıcak olarak servis yapın.