Balıklama

Balıklama
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet büyük boy levrek

4 adet büyük boy soğan

1 su bardağı zeytinyağı

4 adet büyük boy rendelenmiş domates

500 gram haşlanmış nohut

3 su bardağı balık suyu

4-5 adet kornişon turşu

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Levreği ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın ve bir kenara alın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Rendelenmiş domatesi ilave edip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Nohut ve balık suyunu ekleyip, 15 dakika pişirin. Pişmesine yakın kıyılmış turşu ve balığı katıp, 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis yapın

PÜF NOKTASI

Balıklama’yı beyaz etli her türlü balıkla hazırlayabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN