MALZEMELER
60 gram dil balığı filetosu
1 çorba kaşığı çimçim karides
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Birkaç dal fesleğen ve dereotu
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kuş üzümü
1 dal taze soğan
Pane için:
Un, yumurta, mısır unu
Kızartmak için: Sıvı yağ
Sos için:
1 çorba kaşığı krema
Birer tutam köri ve safran
Tuz, pul biber
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1-2 dal dereotu
Dil balığı filetosunu havan tokmağı yardımıyla döverek açın. İç harcı için karides, ince doğranmış kapya biber, rendelenmiş kasar peyniri, ince doğranmış dereotu, taze soğan, dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz ve karabiberi harmanlayın. Dil balığı filetosunun içine harcı yayın. El yardımıyla yuvarlak bir top halinde sarın. Balığı sırasıyla una, yumurtaya ve mısır ununa bulayarak paneleyin. Kızgın yağda köfteyi kızartın. Bu arada sos için krema, safran, köri, rendelenmiş kaşar peyniri, dereotu, tuz ve karabiberi kaynatıp sos haline getirin. Servis kabının içine sosu koyup, balık içli köfteyi de sosta servis yapın.