Buharda Pişirilmiş Somon

Buharda Pişirilmiş Somon
  • 1 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
Sofra Tarifi

MALZEMELER

200 gram somon

1 çorba kaşığı küp doğranmış soğan

2 diş sarımsak

1 su bardağı su

2 adet taze fasulye

1 adet küçük boy havuç

Yarım kabak, 1 adet brokoli

Yarım çay bardağı krema

2 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Somonu, küp şeklinde doğradığınız soğanı ve rendenin geniş tarafıyla rendelediğiniz sarımsağı buharda pişirin. Fasulyeleri, havucu, kabağı ve brokoliyi haşlayın. Kremayı ve kekiği çırparak sos hazırlayın. Servis tabağına iki parçaya böldüğünüz fasulyeleri, küp doğradığınız havuç ve kabağı, brokoliyi yerleştirin. Üzerine somonu yerleştirin. Hazırladığınız sosu somonun üzerine gezdirerek servis yapın.

BİZE ULAŞIN