Çipura Dolması

Çipura Dolması
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yılbaşı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet çipura

1 adet soğan

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

Yarım kg ıspanak

100 gram rokfor peyniri

4 adet kuru incir

4 adet ceviz

4 adet kurutulmuş domates

Bir tutam taze kişniş

1 kahve fincanı sebze suyu

2 çorba kaşığı krema

Yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber

1 çay kaşığı öğütülmüş tuz

YAPILIŞI

Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Elinizle ikiye bölünmüş ıspanağını ekleyip harmanlayın. Peynir, incir, ceviz, kıyılmış kuru domates, tuz, karabiber, kişniş ve sebze suyu ekleyip, 2 dakika pişirin. Krema ilave edip ocaktan alın. Temizlenmiş çupraları yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Harcı dörde bölüp çipuraların içlerine pay edin. Tavada kalan sosu üzerine gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın.
BİZE ULAŞIN