Deniz Mahsülleri Kavurma

Deniz Mahsülleri Kavurma
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

50 gram tereyağı

50 gram doğranmış kalamar

50 gram iri doğranmış ahtapot

8 adet orta boy mantar

100 gram kuşbaşı levrek

50 gram karides

8 adet midye içi,

2 adet sivri biber

1 adet domates,

4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı soya sosu,

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı pulbiber

YAPILIŞI

Tereyağını tavaya alıp kızdırın. Ardından doğranmış kalamar, ahtapot ve ikiye bölünmüş mantarları ilave edip, 5 dakika kavurun. Sonra kuşbaşı doğranmış levreği, karidesi, midyeyi, sivri biberi, kuşbaşı doğranmış domatesi ve ikiye-üçe bölünmüş sarımsakları ilave edip, 10 dakika daha kavurun. Üzerine soya sosunu ve baharatları katıp karıştırın, ateşten alın. Kavurmayı, önceden fırında iyice ısıtılmış güveç kabına aktarın ve servis yapın.
BİZE ULAŞIN