Deniz Ürünlü Pazı Sarması

Deniz Ürünlü Pazı Sarması
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 demet pazı

1 adet kılçıksız levrek

100 gram ayıklanmış karides

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

4 diş sarımsak

2 çorba kaşığı antep fıstığı

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 çay bardağı pirinç

Karabiber

Kimyon

Kırmızıbiber

4-5 dal maydanoz

Dereotu

2-3 dal reyhan

Yarım çorba kaşığı tuz

2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Zeytinyağını tavaya alın. Kıydığınız soğan ve sarımsağı ilave ederek soteleyin. Küp doğradığınız levreği, karidesi, antep fıstığı ve kuş üzümünü ilave edin. Pirinci sıcak suda yıkayın. Tavaya ekleyerek 2-3 dakika soteleyin. Karabiber, kimyon, kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, dereotu, reyhan ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp çıkartın. İçlerine hazırladığınız harçları pay ederek sarın. Tencereye dizin, üzerine sıcak suyu ilave edin. Yarım saat pişirip, sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN