Ebegümeci ve Cibes Eşliğinde Çinekop Izgara

Ebegümeci ve Cibes Eşliğinde Çinekop Izgara
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

8 adet çinekop

1 demet ebegümeci

1 demet cibes

1 adet soğan

1 adet turp

Zeytinyağı

Tuz

YAPILIŞI

TEMİZLENMİŞ çinekopları zeytinyağı ve tuz karışımı ile yağlayın. Arkalı önlü ızgara yapın. Diğer tarafta ayıklanmış ebegümecini sıcak suda 5 dakika, cibesi ise yarım saat haşlayın ve süzün. Izgara balıklar, haşlanmış sebzeler ve halka kesilmiş soğan, turpla birlikte servis yapın.

PÜF NOKTASI

Balığı sebzelere sararak yiyin. Cibesi halk pazarlarında bulabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN