Kalamar Tava

Kalamar Tava
  • 360 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Ev Partisi, Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet temizlenmiş bütün kalamar

2 çorba kaşığı tuz

1 şişe soda

1 çorba kaşığı karbonat

Yarım su bardağı un

Kızartmak için:

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Derin bir kaba alıp üzerine tuz, soda ve karbonatı ekleyip yumuşaması için elinizle 15 dakika iyice ovalayın. Daha sonra yıkayıp süzün ve bir bezle suyunu alın. Una bulayıp bol yağda kızartın. Arzunuza göre sade ya da tarator sos eşliğinde servis yapın.
BİZE ULAŞIN