Karides Güveç

Karides Güveç
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

250 gram karides

1 adet küçük boy soğan

Birkaç diş sarımsak

2'şer adet sivri biber ve domates

Zeytinyağı, sirke

Tuz, pul biber, karabiber

Rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Karidesleri sirkeli ve tuzlu suda haşlayıp süzün. Çok az zeytinyağında ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine ince doğranmış sebzeleri ekleyin. 1-2 dakika çevirip, karidesleri, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin. Şöyle bir çevirip, güveç kabına dökün. Orta ısılı fırında 5 dakika tutup, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tekrar fırına verip, peynir kızarınca kabı fırından alın. Sıcak servis yapın.
BİZE ULAŞIN