Mezgit Turşusu

Mezgit Turşusu
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

300 gram mezgit

Sos için:

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı elma sirkesi

Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber

Yarım çay bardağı limon suyu,

tuz

Üzerine:

1 çorba kaşığı soya filizi

YAPILIŞI

Mezgitlerin filetosunu çıkarıp, çok ince dilimleyin. Kayık bir tabağın içinde zeytinyağı, 2 çorba kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber, tuz ve limon suyunu karıştırarak bir sos elde edin. Mezgit dilimlerini bu sosun içine yerleştirip buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN