Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
İspanyol Mutfağı

MALZEMELER

    24 adet kum midyesi
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 diş ince kıyılmış sarımsak
    1 çay bardağı krema
    3 dal taze soğan
    5-6 dal taze kişniş
    Servis için:
    Kızarmış ekmek dilimleri
Kabuğu açılmamış midyeleri, kumlarının çıkması için suyun içinde 5-10 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya aldığınız kızgın zeytinyağında kabukları açılana kadar çevirin. İnce kıyılmış sarımsağı ilave edin, karıştırın. Kremayı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin. En son doğranmış taze soğanın yeşil kısımları ile taze kişnişi ekleyip, şöyle bir çevirip servis tabağına alın. Kızarmış ekmek dilimleriyle sıcak servis yapın