Sofra

EBRU OMURCALI

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg somon fileto
    350 gram yağlı beyaz peynir
    1 demet maydanoz
    1 çorba kaşığı kıyılmış
    taze kekik
    3 çorba kaşığı
    eritilmiş tereyağı
    2 adet limonun suyu
    Tuz, karabiber

    Servis için: Fırınlanmış limon dilimleri
Somon filetoları fırın tepsisine bir sıra olacak şekilde yerleştirin. Ayrı bir yerde peynir, kıyılmış maydanoz ve kekiği harmanlayıp, somonların üzerine pay edin. Kalan somon filetoları peynirli karışımın üzerine kapatın. Üzerine tereyağı ve limon suyu gezdirin. Tuz ve karabiber serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon dilimleri ile servis yapın.