Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    Bir buçuk su bardağı un
    Yarım su bardağı su
    1 çay kaşığı yaş maya
    1 çay kaşığı toz şeker, tuz
    Domates sos için:
    200 gram domates
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    5-6 dal fesleğen
    2 diş sarımsak
    2 dal taze kekik
    Üzeri için: 2 çorba kaşığı toz
    parmesan peyniri
    3-4 dilim kalamar
    6-8 adet karides
    2 dilim somon füme
    1 çorba kaşığı ton balığı
    Süslemek için:
    3-4 adet haşlanmış midye
Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın. Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsakları ekleyin. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çaplı olacak şekilde açın. Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin. Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin. Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin. Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın.