Romescolu Morina Safran ve Haşlanmış Kuru Fasulyeli

Romescolu Morina Safran ve Haşlanmış Kuru Fasulyeli
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

• 4 adet büyük, taze, derisi alınmış morina filetosu (her biri yaklaşık 175 gr.)

Safranlı Haşlanmış Fasulye Malzemeleri
• 2 diş doğranmış sarımsak
• 1 adet ince ince doğranmış küçük soğan
• 2 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
• 1 adet doğranmış domates
• 300 ml balık suyu
• 1 kutu yıkanıp durulanmış beyaz cannellini fasulyesi

• Bir çimdik safran

Romesco Sos Malzemeleri
• 1 büyük kırmızıbiber
• 350 gr. zeytinyağı
• 120 gr. soyulmuş badem
• 2 diş sarımsak (dövülmüş)
• 1 çorba kaşığı domates püresi
• 2 çay kaşığı paprika
• Birkaç dilim, parçalanmış bayat ekmek
• 30 ml şeri sirkesi

YAPILIŞI

1. Haşlanmış fasulyeler için soğanlarla sarımsağı geniş bir tavada 5 dakika yumuşatın. Domatesler, safran ve kuru fasulyeleri ekleyin. Balık suyuyla kaplayın ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.





2. Balığın üstünü kaplayacak Romesco sosu için kırmızıbiberin kabuğu kararana kadar sıcak ızgara altında kavurun. Bir kaba koyup streç filmle iyice kapatın. Soğuduğunda biberlerin kabuklarını elle soyup ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın.





3.
Bademleri, sarımsağı, ekmeği ve zeytinyağının yarısını bir kızartma tavasına koyup kısık ateşte kavurun.



4.
Bu karışımı biberlere ekleyin ve Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabında blendırdan geçirerek püre haline getirin. Domates püresi, paprika, şeri sirkesi ve zeytinyağı ekleyerek tekrar karıştırın.





5.
Morinanın üstüne bir kaşık romesco sosu sürün ve fırın tepsisine yerleştirin. Balığı 200ºC'de 15 dakika pişirin. Safranlı haşlanmış fasulyeyi 4 kaba ayırın ve üstlerine romesco soslu morina filetolarından birer adet koyun.








Bu tarif Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı ve büyük doğrayıcı kabı kullanılarak hazırlanmıştır.
BİZE ULAŞIN