Somonlu Kabak Mücveri, Kayısı Sosu İle

Somonlu Kabak Mücveri, Kayısı Sosu İle
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

500 gram kabak

1 tatlı kaşığı tereyağı

3 diş sarımsak

1 adet soğan

200 gram un

100 gram patates unu

(Hazır pürelik un)

150 gram somon füme

150 gram beyaz peynir

4 adet yumurta

100 gram süt

Yarım demet dereotu

1 tutam pul biber

Tuz

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Kayısı sosu için:

250 gram kuru kayısı

100 gram domates suyu

1 çorba kaşığı acılı ketçap

Yarım çay bardağı limon suyu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı acı sos

YAPILIŞI

Kayısı sos için kayısıları 8-10 dakika kaynatıp süzün. Diğer malzemeleri ekleyip mikserden geçirin ve soğutun. 1 Soğanı çok ince kıyıp, sarımsak ve tereyağıyla birlikte soteleyin. Karışımı soğuması için kenara alın. 2 Kabakları temiz bir beze rendeleyin. 3 Bezi sıkıca sararak suyunu sıkın. Rendelenmiş kabağı derince bir kaba alın. 4-5 Üzerine un, patates unu, küp kesilmiş somon füme, rendelenmiş peynir, yumurtalar, süt, ince kıyılmış dereotu, pul biber ve tuzu da ekleyin. 6 Bütün malzemeyi yoğurun. 7-8 İki çorba kaşığı ile karışımdan parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Kayısı sosu ile servis yapın.
BİZE ULAŞIN