Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kabak
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    3 diş sarımsak
    1 adet soğan
    200 gram un
    100 gram patates unu
    (Hazır pürelik un)
    150 gram somon füme
    150 gram beyaz peynir
    4 adet yumurta
    100 gram süt
    Yarım demet dereotu
    1 tutam pul biber
    Tuz
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
    Kayısı sosu için:
    250 gram kuru kayısı
    100 gram domates suyu
    1 çorba kaşığı acılı ketçap
    Yarım çay bardağı limon suyu
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 çay kaşığı acı sos
Kayısı sos için kayısıları 8-10 dakika kaynatıp süzün. Diğer malzemeleri ekleyip mikserden geçirin ve soğutun. 1 Soğanı çok ince kıyıp, sarımsak ve tereyağıyla birlikte soteleyin. Karışımı soğuması için kenara alın. 2 Kabakları temiz bir beze rendeleyin. 3 Bezi sıkıca sararak suyunu sıkın. Rendelenmiş kabağı derince bir kaba alın. 4-5 Üzerine un, patates unu, küp kesilmiş somon füme, rendelenmiş peynir, yumurtalar, süt, ince kıyılmış dereotu, pul biber ve tuzu da ekleyin. 6 Bütün malzemeyi yoğurun. 7-8 İki çorba kaşığı ile karışımdan parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Kayısı sosu ile servis yapın.