Sofra

Zorluk Derecesi Zor
Japon Mutfağı

MALZEMELER

    100 gram Japon pirinci
    1 su bardağı pirinç sirkesi
    1 çorba kaşığı toz şeker
    İnce somon dilimleri
    Buharda pişmiş karides
    İnce dilimlenmiş levrek
    İnce dilimlenmiş ton balığı
    İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado
Japon pirinçlerini buharda pişirin (pilav kıvamından daha az diri olmalı). Pirinçler soğuduktan sonra pirinç sirkesi ve toz şekeri ekleyin. Çok iyi karıştırın. Karıştırılmış pirinçlerden iki parmak kalınlığı ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Bu parçaları aynı boyutlarda kesilmiş karides, kağıt inceliğinde dilimlenmiş levrek ve ton balığı parçalarının üzerine yerleştirin. Servis tabağına aldığınız suşileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın.