Acıka

Acıka
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Ev Partisi, Piknik
Üye Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg ceviz içi

4 dilim bayat ekmek içi

250 gram acı biber salçası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Bir buçuk tatlı kaşığı toz kişniş

4-5 diş sarımsak


YAPILIŞI

Acıka için; önce cevizleri robottan geçirin (cevizler büyük parçalar halinde olmamalı) ve çukur bir kaba alın. Ekmek içlerini 5 dakika suda beklettikten sonra sıkıp, cevizlere ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. Salçayı, sıvı yağı ve kişnişi ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son dövülmüş sarımsakları katın. Karışımı ağzı kapalı bir kaba boşaltıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

PÜF NOKTASI

Bir Çerkez yemeği olan acıka, ekmeğe sürülerek sabahları kahvaltıda yenebilir.
BİZE ULAŞIN