Domates turşusu

Domates turşusu
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Bir buçuk kg kiraz domates



1 demet dereotu



6-8 diş sarımsak



5 su bardağı su



5 yemek kaşığı toz şeker



Yarım su bardağı limon sirkesi



5-6 adet tane karabiber



5-6 adet tane yenibahar



2 poşet Dr. Oetker Turşukur


YAPILIŞI

3 adet birer litrelik cam kavanozu suda kaynatıp kurulayın. 
Her birinin içine dereotunu pay edin. Sarımsakların her birini üçe bölüp kavanozlara atın. Su, Dr. Oetker Turşukur ve toz şekeri geniş bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra sirke ilave edip 2-3 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Domatesleri yıkayıp çatal yardımıyla iki tarafından delikler açın. Daha sonra kaynayan tencereye atıp kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin (bu aşamada domateslerin büyüklüğüne göre pişme süresi birkaç dakika farklılık gösterebilir). Domatesleri kavanozlara yerleştirip üzerlerine karabiber ve yenibahar atın. 
Tenceredeki kaynar suyu dökün ve kapaklarını kapatın. Buzdolabında saklayın. 1 ay sonra turşunuz var.

SON DAKİKA